Hoyt Poduim X Elite

Hoyt´s nya Podium X Elite är helt enkelt den bästa bågen jag skjutit med, den nya förbättrade cable guarden och dom utbytbara greppen gör verkligen att bågen kan anpassas efter skytten och dennes skjutstil. Dom utbytbara greppen är tillverkade av plast med en något skrovlig yta vilket ger lite mer fäste än på t.ex. en Pro Comp Elite, samtidigt gör plasten att bågen inte känns lika kall att hålla i som Hoyt´s tidigare bågar.  

Dom nya spiral pro camarna har en relativt mjuk och jämn dragkurva men samtidigt ett väldigt stabilt stopp, att det nu även går att ändra draglängden +-1/2tum gör också att skyttar som vill kunna justera sin draglängd t.ex. mellan ute och innesäsongen har möjlighet att välja spiralcamar.  Nämnas bör dock att min Podium X 40” med spiralcam ska ha en draglängd på 29.5” men i verkligheten är den närmare 30”, detta går säkert att justera med kablarna men man ska nog ändå tänka på det när man väljer draglängd så att man har möjlighet att byta till en annan modul om det skulle behövas.

Direkt ur kartongen så var bågen helt rak och tajmingen perfekt, jag hade läst att den här bågen skulle vara lätt att trimma, och det stämmer verkligen! Den svarar på minsta lilla justering eller förändring, vilket gör att det är väldigt lätt att hitta det läge som passar bäst. Och sen håller det sig där, efter lite drygt 1000pil genom bågen så sitter fortfarande allt precis som jag ställde in det.

Känslan att skjuta med den är bara rätt, det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör det, jag vet bara att den verkligen passar mig och mitt sätt att skjuta, så det ska mycket till innan jag byter båge igen!

Marcus Lagneholt
Järnvägens BF

Nyfiken på mer informaton och pris på en Hoyt Poduim X 40"? Klicka här!